پیگیری باشگاه خبرنگاران جوان از یک اتفاق

کلاف پیچیده قطع بیش از ۱۰۰ اصله درخت در بابلسر + تصاویر

یکصد اصله درخت صنوبر چند روز گذشته در یکی از روستا‌های بابلسر در حالی قطع شده اند که ماجرایی پیچیده پشت آن وجود دارد.

برخی اهالی روستا یورمحله بابلسر از قطع بیش از یکصد اصله درخت در اطراف آب بندان این روستا خبر دادند و اعلام کردند: این درختان را سال‌های گذشته، اداره منابع طبیعی با همکاری فعالان محیط زیست و برخی سازمان‌های مردم نهاد در اطراف آب بندان این روستا کاشته بودند اما به صورت سریالی چند روزی است قطع می‌شوند.

آن‌ها می‌گویند: مشخص نیست چه کسی یا کسانی شبانه این درختان را قطع و با خودروی نیسان به مکانی که باز هم نمی‌دانیم کجا است منتقل می‌کنند.

به گفته روستاییان در حالیکه مقامات کشور تاکید بر کاشت نهال دارند و مقدمات کاشت یک میلیارد نهال نیز فراهم شده است، قطع این درختان هیچ توجیهی ندارد.

با پیگیری باشگاه خبرنگاران جوان مازندران مشخص شد شرکت آب منطقه‌ای استان بهره برداری از این آب بندان را در سال ۱۳۹۵ طی قراردادی به یک شخص حقیقی و غیر بومی اهل یکی از شهرستان های همجوار با بابلسر واگذار کرده بود.

ادامه پیگیری‌ها از مسئولان شرکت آب منطقه‌ای استان وجود یک قرارداد برای بهره برداری از این آب بندان با هدف توسعه گردشگری را تایید کرد اما آن‌ها می‌گویند این شرکت در قرارداد‌ها فقط مجوز بهره برداری از سطح آب بندان‌ها را می‌دهد و مسائل مربوط به یال آب بندان‌ها و کاشت درخت یا نهال در اطراف آن به اداره کل منابع طبیعی مربوط است و این اداره باید پاسخگوی قطع درختان باشد.

کار بهره بردار خلاف قانون نبود
سرهنگ ذکریایی رئیس یگان حفاظت از منابع طبیعی مازندران منطقه ساری می‌گوید: این زمین در قالب طرح زراعت چوب  و کاشت درختان صنوبر به این بهره بردار واگذار شده بود.

او افزود: پیمانکار طرح نهالکاری در این زمین را نیز انجام داده بود و با توجه به فاصله اندک درختان پیشنهاد شده بود تعدادی از درختها را قطع کند.

رئیس یگان حفاظت از منابع طبیعی مازندران منطقه ساری با بیان اینکه این بهره بردار پروانه بهره برداری دارد، ادامه داد: اقدام این بهره بردار غیرقانونی نبود.

درختان را کاشتم و برداشتم
مهدی پور کسی که در سال ۹۵ با شرکت آب منطقه‌ای استان قرارداد بهره برداری از این آببندان را بسته است، در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، می‌گوید: کاشت درختان صنوبر را از همان سالی که قرارداد بسته شده بود در اطراف این آب بندان آغاز کردم و تاکنون بیش از ۱۸ هزار اصله صنوبر کاشتم.

او با بیان اینکه  همچنان در اطراف آب بندان در حال کاشت صنوبر هستم، می‌گوید: برخی از این درختان اکنون به سن بهره برداری رسیده اند و کارشناس منابع طبیعی با حضور در آببندان اعلام کرد این درختان به صورت فشرده کاشته شده اند به همین دلیل برای رسیدن نور خورشید باید فضا برای رشد بیشتر درختان فراهم شود که با نظر مساعد کارشناس منابع طبیعی تصمیم به قطع درختان گرفتم

کلاف پیچیده قطع بیش از ۱۰۰ اصله درخت در بابلسر + تصاویر
کلاف پیچیده قطع بیش از ۱۰۰ اصله درخت در بابلسر + تصاویر
مهدی پور ادامه داد: قطع درختانی که خودم کاشته بودم با هدف افزایش فضا برای ایجاد سازه‌های گردشگری صورت گرفته است و با ساخت تاسیسات گردشگری برای ۴۰۰ نفر از اهالی منطقه شغل ایجاد می‌شود.

از او می‌پرسم با توجه به هفته منابع طبیعی و روز درختکاری آیا بهتر نبود قطع درختان را به زمان دیگری موکول می‌کردید؟ که می‌گوید: با توجه به گرم شدن هوا درختان در حال برگ دهی بودند و راضی نبودم درختان سبز را قطع کنم.

مهدی پور با بیان اینکه این درختان ممنوع القطع نیستند و در قالب زراعت چوب کاشته و به صورت قانونی و با نظر مثبت کارشناس منابع طبیعی برداشت شده اند، می گوید: با توجه به کاشت بیش از ۱۸ هزار درخت صنوبر در قالب زراعت چوب ، منابع طبیعی از من قدردانی نیز کرده بود.

کلاف پیچیده می‌شود
تا اینجای گزارش به نظر می‌رسد موضوع مربوط به کاشت چندین اصله نهال در قالب زراعت چوب در اطراف یک آببندان و قطع تعدادی از همان درختان توسط همان بهره بردار است اما کلاف داستان زمانی پیچیده می‌شود که برخی‌ها به شیوه عقد قرارداد بهره برداری از آب بندان انتقاد دارند.

مهدی پور بهره بردار این طرح گفت: قرارداد اولیه که در سال ۹۵ بسته شد هر سال تمدید می‌شد تا اردیبهشت ماه امسال که قرارداد را به دلایلی تمدید نکردند.

کلاف پیچیده قطع بیش از ۱۰۰ اصله درخت در بابلسر + تصاویر
او می‌گوید: بعد از چندین ماه بالاخره قرارداد جدیدی  برای بهره برداری از این آب بندان با شرکت آب منطقه‌ای بسته شد.

مهدی پور می‌گوید: برخی فشار‌ها از طرف تعداد معدودی افراد برای جلوگیری از ادامه فعالیت من در منطقه وجود دارد و بعد از قطع درختان نیز به دادستانی فراخوانده شدم که پس از ارائه مستندات مشکل برطرف شد.

پیگیری این ماجرا ما را به مجتبی قلی پور باقری فرماندار شهرستان بابلسر می‌رساند او در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مازندران با تایید قطع درختان در اطراف آب بندان روستای یورمحله این شهرستان گفت: قرارداد بهره برداری از آب بندان این روستا، برای قانونی بودن یا باید به مزایده گذاشته می شد یا اهالی روستا نسبت به واگذاری آب بندان و عرصه به این شخص توافق می‌کردند که این اتفاق نیفتاد

او افزود: از دید من روال قانونی برای عقد قرارداد بهره برداری از این آب بندان طی نشده است.

فرماندار بابلسر در خصوص کاشت این درختان و اینکه بهره بردار  می گوید خودم این درختان را کاشتم، نیز گفت: بنده در آن زمان در این مسئولیت حضور نداشتم اما شنیدم که درختان را همین فرد در اطراف آب بندان کاشته است اما موضوع مهم شیوه عقد قرارداد واگذاری این آب بندان است که  به درستی طی نشده است.

با باز شدن گوشه ای از این کلاف و پاسخ به برخی سوالات و ابهامات موجود در این ماجرا، حالا به نظر می رسد داستان چگونگی واگذاری آب بندان این روستا نیز نیاز به یک واکاوی، بررسی حقوقی و ورود نهادهای بازرسی و نظارتی دارد تا نه حقی از بهره بردار ی که ۶ سال برای کاشت این درختان کشیده است ضایع و نه انفال و بیت المال حیف و میل شوند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۴ ۱۲ شهريور ۱۴۰۲
یک عمر زمین اطراف این آببندان خالی از درخت بوده، حالا یه سرمایه گذار بلند شده سرمایه اش رو نه در دلالی بلکه در درختکاری وارد کرده، حالا که درختها سبز شده و ارزش برداشت پیدا کرده حس حسادت شما گل کرده؟! کلا درختان صنوبر بعد از 4 یا 5 سال برداشت میشه و دوباره از ریشه و ساقه مانده در زمین، درختان دیگه ای سبز میشه و در دفعات بعدی زمان برداشت کمتره. اشتباهه اگر برداشت نشه، درخت گیلاس و پسته که نکاشته. ضمنا باعث زیبایی منطقه و جلب گردشگر هم میشه. کجای کار این بنده خدا ایراد داشت؟ چرا سرمایه گذار رو فراری میدید. کشت 18 هزار درخت صنوبر و نگهداری از اون تا سن برداشت کار هر کسی نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۵ ۲۸ فروردين ۱۴۰۲
این قانون نادرست موجب میشودشهروند از کاشت درخت منصرف شود اینجانب جلوی منزل خود درخت نارنج کاشتم سالها آن را آبیاری نمودم و شاخه آن را اصلاح نمودم شهر داری مرا جریمه نمود دیگر از کاشت درخت متنفر شدم هرچند به کاشت درخت خیلی علاقه داشتم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۷ ۲۴ اسفند ۱۴۰۱
مگر این زمین ها صاحب نداره
Armenia
ناشناس
۱۷:۵۴ ۲۳ اسفند ۱۴۰۱
هر کی اینکار رو کرده باید همونجا دوباره درخت کاری کنه و هزینه ده سالش رو جلو جلو ازش بگیرن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۸ ۲۳ اسفند ۱۴۰۱
اینا مال منابع طبیعی بوده؛ ما زمبن شخصی داریم که به عنوان زراعت چوب سپیدار ازش استفاده میکنیم درختاش رو سرقت میکنن و همسایه های کناری هم برا خشکاندن درخت ها و تغییر کاربری پوست درخت های ۱۷ سالمون رو میکنن تا خشک بشن کسی هم اهمیت نمیده میگن برو شاهد بیار !! درخت با ارتفاع ده متر و قطر ۵۰سانت رو کنار خونشون انداختم میگن ما متوجه نشدیم!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۳ ۲۳ اسفند ۱۴۰۱
سلام باشگاه خبرنگاران جوان
امکانش هست یک فایل باز کنی که تیتر ان فقط حرف های مردم باشد تا هرکس مشکلی دارد بنویسد
تلفن منزل در حدود ۵ ماه قطع شد نمیدانم به کجا باید مراجعه کنم . مخابرات اطلاع دادم گفتند کابل را سرقت کردند چطور همسایه ها تلفن دارند ولی ما نداریم . ..‌‌‌‌.............
باسپاس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۴ ۲۳ اسفند ۱۴۰۱
خدالعنتشون کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۸ ۲۳ اسفند ۱۴۰۱
آیا نباید چیزی بنام زراعت چوب داشته باشیم ؟ پس محصولات چوبی از کجا باید تامین شوند ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۸ ۲۳ اسفند ۱۴۰۱
کلا حسادت ما ایرانی ها رو بدبخت کرده .تا اون موقع عقل هیچکدوم از اون افراد به بهره برداری نمیرسیده و یک نفر ریسک کرده رفته یک کاری رو شروع کرده حالا همه اونها میخوان مصادره به مطلوب بکنند . واقعا زشت و ناپسنده این روش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۰ ۲۳ اسفند ۱۴۰۱
یه ساز و کار درستی دولت پیاده نمی کند که سرمایه و اموال مردم حیف و میل نشود، در زمین های بایر و بدون کشت و زرع درخت کاشتیم و با کلی دردسر مثل آبیاری تانکری و بطری و دبه و ... زمین رو از بایر بودن خارج کردیم و به حساب خودمون باغی درست کردیم در انتها هم میگن که بدون مجوز هست و امکان قلع و قمش هست، چرا ارگانهای متولی شرایطی فراهم نمی کنند که اگه زمین ها قابل زراعت و کشت و کار هست که کشت کنند وگرنه مجوز بدن مردم برای خودشان باغچه درست کنند از زمین ویرانه و لم یزرع که بهتره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۳ ۲۳ اسفند ۱۴۰۱
در زمین من کنار نهر آب درختان فندق ۱۰۰ ساله است ، همسایه که حریم نهر را تصرف کرده و در آن بنا ساخته است دادخواست به دادگاه داده که درختان ۱۰۰ ساله را قطع کنم ، دادگاه دعوای این شخص را واهی نمی داند هر چند نهایتا نمی تواند حکم بگیرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۰ ۲۳ اسفند ۱۴۰۱
چرا بی جهت دنبال جو سازی هستید ، درخت صنوبر برای مصرف چوب کاشته می شود و باید در زمان مناسب قطع شود ، اول بررسی کنید بعد تیتر بزنید ، همیشه در مورد واگذاری آب بند ها بین روستاییان و شورا و اداره آب اختلاف هست ، این موضوع طبیعی هست کاری می کنید مردم ازسرمایه گذاری و شروع کار جدید هراس داشته باشند ،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۳ ۲۳ اسفند ۱۴۰۱
من در مازندران ساکن بودم عده ای هستند که همه موارد برای خودشون در نظر دارند و اگر فردی هم مثل همین بهره بردار برود سرمایه گذاری نماید اینقدر چوب رای چرخش میگذارند تا از هستی و نیستی ساقط و پشیمان ونادم شود اکثرا هم کار خود مسیولین هست اسمش حسادت یا هرچی میخواهید بگذارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۷ ۲۳ اسفند ۱۴۰۱
شبانه به باغ این جانب یورش بردند وتعداد۴۰۰ درخت گیلاس مرا قلع وقم کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۳ ۲۳ اسفند ۱۴۰۱
وقتی من در سفر بودم اداره محترم جهاد و منابع طبیعی به مزرعه اینجانب با لودر حمله کردند و ۶۰۰ درخت پسته ۷ ساله را کندند، جالب اینجاست از کار خود خجالت کشیدند و کار را نصف کاره رها کردند و بعد که برای دادخواهی مراجعه کردم گفتند درخواست بدهید تا زمین را به شما واگذار کنیم! شرم بر شما که در بیابان با تمام مشکلات و سختی ها در حال کار هستیم و فقط سنگ می اندازید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۰ ۲۳ اسفند ۱۴۰۱
۹.۴۳ چقدر پرو تشریف داری زمین خواری کردی طلبکاری هستی واقعانکه چه خونه و چه درخت زمین باید برای خودت باشه درخت می گاری بعد پشتش خونه بعد ادعای زمین های منابع طبیعی رو می کنی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۲ ۲۳ اسفند ۱۴۰۱
10:23 معلومه اینکاره بودی ای شیطون . الآن مشغول چه کاری هستی ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۱ ۲۳ اسفند ۱۴۰۱
اگر همه زمین ها رو منابع طبیعی به اسم خودش برداره که دیگه هیج کس نمی تونه زمین بگیره آباد کنه زمین برای کار و آباد کردنه برای کشاورزی است نه احتکار، زمین های مناسب و اطراف روستاها را بدین مردم آباد کنند هم باعث کاهش قیمت زمین و ایجاد اشتغال و آبادی میشه هم با اخذ مالیات از محصول نهایی برای دولت درآمد زاست